ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ

 

ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ
ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ

Μέσα σε όλα έφτασε και η ώρα να πληρωθεί έως τέλος Μαΐου η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2022 και μάλιστα με επιβαρύνσεις αγνώστου ύψους για όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά, ή που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Το γνωστό χαράτσι- όπως ορθά κατονομάστηκε τους Έλληνες πολίτες λόγω της ληστρικής φύσης του – παρουσιάστηκε στην Ελλάδα των μνημονίων το 2011 ως έκτακτος φόρος για την στήριξη της εθνικής οικονομίας όπως δήλωνε τότε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου Ελευθέριος Βενιζέλος από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κατάργηση του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας αποτέλεσε προεκλογική σημαία των κομμάτων σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με την ανάληψη όμως της  διακυβέρνησης η προεκλογική δέσμευση έγινε αέρας. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα πέτυχε την τεράστια νίκη έναντι της ΤΡΟΙΚΑ μετατρέποντας το χαράτσι σε ΕΝΦΙΑ

Επίσης το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του διαβεβαίωναν για την κατάργηση του παράλογου ΕΝΦΙΑ. Ερχόμενοι όμως στην ηγεσία και μετά από «περήφανες διαπραγματεύσεις» ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εξοντώσει τον επαχθή φόρο.

Παρόλα αυτά, ο ΕΝΦΙΑ μπήκε ξανά στο προσκήνιο εν όψει των εθνικών εκλογών του 2019 με την Ν.Δ. να υπόσχεται την μείωση του κατά 30%. Μια μείωση που αντισταθμίστηκε τελικά με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Έντεκα χρόνια αν και όλες οι κυβερνήσεις παλεύουν να καταργήσουν τον έκτακτο  φόρο, που άλλαζε συνεχώς όνομα ή μορφή, αυτός συνεχίζει να είναι παρών για να αποδεικνύει ότι η γενική κλοπή του πληθυσμού θα συνεχίσει να υπάρχει όσο οι κυβερνήσεις και η βουλή της Ελλάδας παραμένουν άβουλες μαριονέτες στα χέρια των δανειστών.

ΠΗΓΗ

ESY NEWS


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ELEFSIS TV BINTEO

ALFEIOS WEB TV

ΡΑΔΙΟ- WEB TV ΠΕΛΟΠΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια