ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ιδιωτικοποίηση» του νερού

 

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ιδιωτικοποίηση» του νερού.. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, επέμεινε ξανά ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.. Η αντιπολίτευση απλά φώναξε και οι βουλευτές του Σύριζα απείχαν.. Το βασικότερο όμως είναι πως ο πολύς κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι για τα μαγειρέματα αυτά που αν εφαρμοστούν τελικά, θα πούμε το νερό νεράκι… Πάμε να δούμε το άρθρο που ανέβασε πρόσφατα η Μακεδονία..

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ιδιωτικοποίηση» του νερού

Ψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Κατόπιν αιτημάτων του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του νομοσχεδίου, και επί σειράς άρθρων που σχετίζονται με τη μεταφορά της εποπτείας και του ελέγχου των φορέων ύδρευσης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή, επί 211 ψηφισάντων, 156 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 55 βουλευτές ψήφισαν «όχι». Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχαν με βάση σχετική απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο της διήμερης συζήτησης του νομοσχεδίου, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.

Σχόλια δικά μας– Η λέξη ιδιωτικοποίηση, ειδικά όσον αφορά το νερό ακόμα μπαίνει σε εισαγωγικά.. Και βλέπουμε τον Υπουργό να επιμένει πως δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο και πως αυτό το σπουδαίο αγαθό για τη ζωή μας θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.. Εμείς θα ρωτήσουμε απλά.. Εάν έτσι είναι τα πράγματα, τότε προς τι αυτή η ψήφιση;;; Και γιατί θέλουν σώνει και καλά να δημιουργήσουν αγορά για το νερό;; Χωρίς νερό πεθαίνεις, δεν είναι κινητό ή τηλεόραση..

Ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση επάνω σε αυτό από κανέναν εκεί μέσα στη Βουλή.. Επομένως ας κάνουν την ερώτηση αυτή στον εαυτό τους οι αναγνώστες μας.. Και ας κάνουμε όλοι μαζί άλλη μια ερώτηση εφόσον έχουμε και προεκλογική περίοδο…

“Αλήθεια ποιος ο ρόλος της αντιπολίτευσης;;; Και ποια η ανάγκη να υπάρχει, εφόσον όλες οι αποφάσεις και οι νόμοι περνάνε από την πλειοψηφία που κατέχει το εκάστοτε κυβερνών κόμμα;;” Αυτή είναι η σπουδαιότερη ερώτηση που πρέπει να κάνει στον εαυτό του ο καθένας μας.. Μια ερώτηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια έρευνας και γνώσης…

ΠΗΓΗ


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;" ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με δόλιο τρόπο προσπάθησε να περάσει νόμο με έμμεσο τρόπο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεν είχε αναρτήσει ως όφειλε το νομοσχέδιο για δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο για 14 ημέρες , αλλά μόνο για 4 ημέρες από τις οποίες οι 3 ήταν το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας. Αμέσως μετά είχαμε το τραγικό συμβάν στα Τέμπη με όλη την Ελλάδα να πενθεί για τους δεκάδες νεκρούς της πολλοί εκ των οποίων ήταν νεαρά παιδιά και τότε προσπάθησε η κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο που διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Υπήρξαν αρκετές και έντονες αντιδράσεις από διάφορους φορείς , που είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής κατά μία εβδομάδα που σημαίνει ότι την Δευτέρα 20-3-2023 ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Υπήρξαν εισηγήσεις θετικές γενικά σχετικά με την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου , όμως όλοι γνωρίζουν ότι και αυτό το νομοσχέδιο είναι συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας βάση των μνημονίων που υπεγράφησαν από το 2010 και μετά, από όλα τα κόμματα της Βουλής και διαφορετικές κυβερνήσεις, που όλοι το γνωρίζουν αλλά σιωπούν. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ιδρυθεί μία ανεξάρτητη αρχή που θα περιλαμβάνει και την διαχείριση των υδάτων και ως ανεξάρτητη αρχή δεν θα ελέγχεται από κανέναν , θα υπαχθεί σε δευτερεύοντα χρόνο στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ιδιωτικοποιεί την δημόσια περιουσία για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος. Ερώτημα : Ξεπούλησαν αεροδρόμια , λιμάνια , ΟΣΕ και όχι μόνο δεν μειώθηκε ούτε ευρώ το δημόσιο χρέος, αντιθέτως αυξήθηκε μάλιστα κατά 180 δισεκατομμύρια περίπου! Γιατί προσπαθούν να αφαιρέσουν το αγαθό το οποίο ανήκει στον Άνθρωπο και να το δώσουν σε κάποιους ιδιώτες; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στην ιδιωτικοποίηση όταν η εμπειρία πόλεων που είχαν δώσει τα νερά σε ιδιώτες, τώρα ενεργούν ώστε να ανακτηθούν από δημοτικές εταιρείες , διότι οι ιδιώτες παρείχαν σε πολύ ακριβές τιμές το νερό και ταυτόχρονα ήταν και ποιοτικά επιβαρυμένο. Υπάρχει ο κίνδυνος μεταγενέστερα να παραχωρηθούν και τα ποτάμια , οι λίμνες και οι πηγές στους ιδιώτες. Με άλλα λόγια το νερό που είναι η ίδια μας η ζωή θα ανήκει σε τρίτους που θα ρυθμίζουν την ίδια μας την ζωή. Τι άλλο πρέπει να γίνει Έλληνα ώστε να νοήσεις ότι η ένωσή μας είναι επιβεβλημένη διότι αφορά κυριολεκτικά την επιβίωση μας την ίδια μας την ζωή. Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ο μοναδικός φορέας του Έθνους των Ελλήνων και σε περιμένει να ενωθείς με τα αδέλφια σου.


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια