Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ιδιωτικοποίηση» του νερού.. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, επέμεινε ξανά ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.. Η αντιπολίτευση απλά φώναξε και οι βουλευτές του Σύριζα απείχαν.. Το βασικότερο όμως είναι πως ο πολύς κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι για τα μαγειρέματα αυτά που αν εφαρμοστούν τελικά, θα πούμε το νερό νεράκι… Πάμε να δούμε το άρθρο που ανέβασε πρόσφατα η Μακεδονία..
Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ιδιωτικοποίηση» του νερού
Ψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».
Κατόπιν αιτημάτων του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του νομοσχεδίου, και επί σειράς άρθρων που σχετίζονται με τη μεταφορά της εποπτείας και του ελέγχου των φορέων ύδρευσης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή, επί 211 ψηφισάντων, 156 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 55 βουλευτές ψήφισαν «όχι». Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχαν με βάση σχετική απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023.
Στο πλαίσιο της διήμερης συζήτησης του νομοσχεδίου, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.
Σχόλια δικά μας– Η λέξη ιδιωτικοποίηση, ειδικά όσον αφορά το νερό ακόμα μπαίνει σε εισαγωγικά.. Και βλέπουμε τον Υπουργό να επιμένει πως δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο και πως αυτό το σπουδαίο αγαθό για τη ζωή μας θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.. Εμείς θα ρωτήσουμε απλά.. Εάν έτσι είναι τα πράγματα, τότε προς τι αυτή η ψήφιση;;; Και γιατί θέλουν σώνει και καλά να δημιουργήσουν αγορά για το νερό;; Χωρίς νερό πεθαίνεις, δεν είναι κινητό ή τηλεόραση..
Ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση επάνω σε αυτό από κανέναν εκεί μέσα στη Βουλή.. Επομένως ας κάνουν την ερώτηση αυτή στον εαυτό τους οι αναγνώστες μας.. Και ας κάνουμε όλοι μαζί άλλη μια ερώτηση εφόσον έχουμε και προεκλογική περίοδο…
“Αλήθεια ποιος ο ρόλος της αντιπολίτευσης;;; Και ποια η ανάγκη να υπάρχει, εφόσον όλες οι αποφάσεις και οι νόμοι περνάνε από την πλειοψηφία που κατέχει το εκάστοτε κυβερνών κόμμα;;” Αυτή είναι η σπουδαιότερη ερώτηση που πρέπει να κάνει στον εαυτό του ο καθένας μας.. Μια ερώτηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια έρευνας και γνώσης…
0 Σχόλια