ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Δεν το στήριξαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

 Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: «Πέρασε» από το Ευρωκοινοβούλιο με 336 «ναι» – Δεν το στήριξαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Το πράσινο φως για την καθιέρωση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος άναψε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο. Συνολικά 336 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν στηρίχθηκε από τη Δεξιά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, με 336 ψήφους εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα με το οποίο καλεί την Κομισιόν να υπάρξει Ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να υπάρξει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Κατά την ψηφοφορία, υπέρ τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και αρκετοί από το Renew Europe. Αντίθετα, από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά αρνητικά ψήφισαν 174 ενώ απείχαν 121.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στηλιτεύει το γεγονός πως μεταξύ εκείνων που δεν στήριξαν την πρωτοβουλία για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, συμπεριλαμβάνονται και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές προκαλούν ερωτήματα με την επιλογή τους.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

 



Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (AROPE)


Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού , που συντομογραφείται ως AROPE , αντιστοιχεί στο άθροισμα των ατόμων που είτε κινδυνεύουν από φτώχεια είτε βρίσκονται σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή ζουν σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας . Τα άτομα περιλαμβάνονται μόνο μία φορά, ακόμη και αν βρίσκονται σε περισσότερες από μία από τις καταστάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το ποσοστό AROPE είναι το μερίδιο του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι ο κύριος δείκτης για την παρακολούθηση του στόχου ΕΕ 2030 για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ήταν ο βασικός δείκτης για την παρακολούθηση του στόχου για τη φτώχεια της στρατηγικής ΕΕ 2020 .

Ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων προτείνει τρεις στόχους σε επίπεδο ΕΕ που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2030 στους τομείς της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής προστασίας. Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι ένας από τους στόχους. Ο αριθμός των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 15 εκατομμύρια έως το 2030 και από αυτούς, τουλάχιστον 5 εκατομμύρια θα πρέπει να είναι παιδιά.

Το 2021, ο δείκτης AROPE έχει τροποποιηθεί σύμφωνα με τον νέο στόχο ΕΕ 2030:Προσαρμογή της συνιστώσας της σοβαρής υλικής στέρησης, ορίζοντας ένα νέο ποσοστό σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δεν έχει τουλάχιστον επτά στοιχεία από τα δεκατρία στοιχεία υλικής και κοινωνικής στέρησης.
Ο ορισμός του δείκτη νοικοκυριού (οιονεί) ανέργων ως «άτομα ηλικίας 0-64 ετών που ζουν σε νοικοκυριά όπου οι ενήλικες (οι ηλικίας 18-64 ετών, αλλά εξαιρουμένων των μαθητών ηλικίας 18-24 ετών και των ατόμων που είναι συνταξιούχοι σύμφωνα με την τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση καθεστώς ή που λαμβάνουν οποιαδήποτε σύνταξη (εκτός από τη σύνταξη επιζώντος), καθώς και άτομα ηλικίας 60-64 ετών που είναι ανενεργά και ζουν σε νοικοκυριό όπου το κύριο εισόδημα είναι οι συντάξεις) εργάστηκαν χρόνο εργασίας ίσο ή μικρότερο από το 20% του συνολικό συνδυασμένο δυναμικό χρόνου εργασίας κατά το προηγούμενο έτος».

Η αναθεώρηση επιτρέπει την καλύτερη μέτρηση της στέρησης, με βάση μια αναθεωρημένη λίστα ειδών, καθώς και την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων σε ηλικία εργασίας (ηλικίας 18 έως 64 αντί για 18 έως 59 ετών).


Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις διαφορές μεταξύ του AROPE που ορίστηκε για τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» και για τους στόχους «Ευρώπη 2030».

Αυτή την κοινωνική πολιτική ασκούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,ενώ όλα τα κράτη έχουν πλούτο προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε φέρουν στο όριο της φτώχειας και δεν σου αποκαλύπτουν τον πλούτο σου ο οποίος με την συνθήκη του Bretton Woods επικυρώθηκε η συμφωνία των κρατών έτσι το ποσοστό από τα παράγωγα του κάθε κράτους να αποταμιεύεται σε καταπιστευματικούς λογαριασμούς.
Η Έλλαδα έχει πλούτο σε καταπιστευματικούς λογαριασμούς και το γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί και ολες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν.
Βλέπεις άλλωστε οτι ακόμα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ δεν το στήριξαν .
Υπάρχει η Ελλήνων Συνέλευσις που είναι η μοναδική οντόντητα που σου προσφέρει πλούτο και αξιοπρεπής διαβίωση και όχι ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις τον τρόπο που θα πάρεις τον πλούτο σου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια